62 Şubesi 5 Bin Çalışanı Vardı: Dev Market Zinciri İflas Bayrağını Çekti

Geçtiğimiz günlerde Almanya merkezli market zinciri Schlemmermeyer’in iflas haberinin ardından bir sürpriz gelişme de Real GmbH cephesinden geldi.

2020 yılında dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin ardından Avrupa Merkez Bankası’nın peş peşe sıkılaşma adımları, birçok sektörde üst üste iflas başvurularının görülmesine neden oldu.

Almanya’da 62 şubesi bulunan ve yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam eden Real GmbH’nin iflas başvurusunda bulunması, Avrupa Birliği’nde birçok firmada tedirginlik yaratırken, Avrupa Merkez Bankası’nın ilerleyen aylarda alacağı faiz kararları yeni iflas dalgasının patlamasına neden olabilir.

62 HİPERMARKETİN KAPANMASI BEKLENİYOR

Dünya’da paylaşılan habere göre; ekim ayı itibarıyla resmen Mönchengladbach bölge mahkemesine başvuru yapan Real GmbH için tüm umutlar yitirilmiş değil.

Real’in yaklaşık 5.000 çalışanı bulunan 62 hipermarketine ne olacağı ise merak konusu. Mevcut şartlar altında dev market zincirinin kapısına kilit vurması bir seçenek olarak görülürken, Alman basını şirketin muhtemel bir satış yapmasını ve yeni sahipleri ile halihazırda bulunan 62 şube ve 5 bin kişinin çalışmaya devam etmesini ise güçlü bir olasılık olarak değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x