AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer alan değerlerin, İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı soykırımla yerle bir edildiğini” bildirdi.

Yazıcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 75. yıl dönümünde tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları Günü’nün kutlu olmasını diledi.

Hayati Yazıcı, 75 yıl önce beyanname ile güvence altına alınan hakların ihlal edildiği, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkının elinden alındığı, masum insanların soykırıma uğradığı, insanların inançları yüzünden katledildiği, ırkçılığın, İslam düşmanlığının vahim boyutlara ulaştığı, yani beyannamede yer alan tüm değerlerin yok sayıldığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü alanındaki uluslararası belgelerin ortaya koyduğu yükümlülüklerin bugün bizzat bu sözleşmelere, belgelere imza koyan bazı devletler tarafından ya ihlal edildiğine ya da görmezden gelindiğine dikkati çeken Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:

“Tüm insanlığın vicdan muhasebesi yapmak zorunda olduğu bir sürecin tam ortasındayız. Bugün, insanlığın vicdanını yaralayan, küresel adaletsizliğin sembolü haline gelen başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında en temel insan hakkı olan yaşama hakkı tüm dünyanın gözleri önünde ihlal edilmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer alan değerler, İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı soykırımla yerle bir edilmektedir. Ne acıdır ki, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, bu vahşete seyirci kalan sözde gelişmiş devletlerin samimiyetten uzak mesajlarıyla geçiştirilmektedir. Beyannameyi imzalayan ülkelerin bugün insan hakları konusunda çifte standart uygulayan ülkeler haline gelmeleri son derece üzücü ve düşündürücüdür. İnsan haklarına, özgürlüklere, demokrasiye en çok vurgu yapan ülkeler, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını bile savunamaz noktaya gelmişlerdir. Uluslararası toplumun duyarsızlığı, samimiyetsizliği insanlık adına utanç vericidir.”

“Yaşama hakkı Washington’da başka, Paris’te başka, Gazze’de başka şekle dönüşemez”

Yazıcı, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma sessiz kalan uluslararası toplumun Suriye’de milyonlarca insanın feryadını da duymazdan geldiğini, dün Aylan bebeğin ölümünden bizzat sorumlu olan Batı’nın bugün de Gazze’deki masum bebekleri katledenlerin suç ortağı olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin “doğruya doğru, yanlışa yanlış” diyen bir ülke olduğunu ifade eden Yazıcı, insanlığın kazanımı ortak değerlerin başında yaşama hakkının yer aldığını belirtti.

Yazıcı, şunları kaydetti:

“Bu değerler zamana, mekana veya özneye göre asla değişmez. Bizim için insan hakları, yaşama hakkı Washington’da başka, Paris’te başka, Gazze’de başka şekle dönüşemez. Vicdansızlığın, adaletsizliğin, çifte standardın dünyamızı esir aldığı bir dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde insan odaklı dış politika anlayışıyla tüm insanlığı kucaklayan, sorunlara adil, hakkaniyetli çözümler bulmak için çabalayan ülkemiz, insani ve vicdani duruşuyla merhametin sesi olmuştur.

Bu düşüncelerle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü insan haklarının ihlal edilmediği, çocukların ve masum sivillerin ölmediği günlerde kutlamayı temenni ediyor, barışın, adaletin, huzurlu ve güvenli bir geleceğin tesis edildiği bir dünya diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x