ROG Ally’ın Çipi Mini PC’de: Ryzen Z1 APU Test Edildi

ASUS ROG Ally ve Lenovo Legion Go gibi avuç içi oyun konsollarında kullanılan APU’ları hatırladınız mı? Evet doğru hatırladınız: Ryzen Z1. Taşınabilir konsollar için üretilen SoC, bir mini PC’ye entegre edildi. Kompakt bilgisayara özel erişim imkanı bulan YouTuber ETA PRIME, Phoenix Edge Z1’in bir prototipiyle birlikte testler gerçekleştirdi.

  • ROG Ally’ın Arkasındaki Güç: Ryzen Z1 ve Z1 Extreme Özellikleri

İşin tuhafı Edge Z1 mini PC muhtemelen piyasaya hiç çıkmayacak. Bir ihtimal olarak, üretici bu mini PC’nin piyasaya sürülmesini kitle fonlamasıyla yapmayı planlıyor olabilir. Satışlar bir kenara, AMD tarafından taşınabilir konsollara özel olarak tasarlanan APU’ların farklı bir senaryoda sunduğu performansı görme fırsatı buluyoruz.

Sergilenen mini PC resmi olarak 54W olarak derecelendirilmiş olsa da, ETA Prime’ın testlerine göre 68W’lık bir yazılım içi hedefle bile maksimum 40W’a ulaşabiliyor.

Sentetik testlere bakalım. Mini bilgisayarda çalışan Z1, 3DMark Fire Strike testinde 1.755 puana erişiyor ki bu skor Ally Z1’e kıyasla daha iyi. Oyun performansı ROG Ally ile doğrudan kıyaslanamayacak kadar düşük, anca k bazı oyunlarda Z1’in Steam Deck’e yaklaştığını ekleyelim. Eğer APU 40W değil de 68W’a ulaşabilseydi daha iyi sonuçlar görebilirdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x